Personal

Corona: Hoe zit dat met mijn bruiloft?

Sommige dagen zijn ze aardig aanwezig en sommige dagen ook helemaal niet: doomsday gedachten. Vandaag neem ik jullie mee in mijn (vrij egoïstische) gedachten.
Eind mei 2020, gaan wij namelijk trouwen. De verloving vond plaats op 23 mei in Ijsland in 2018. In het begin hadden we niet veel aan de bruiloft planning gedaan, wij zijn uitstellers, maar in 2019 begon het toch wel langzaam en zeker de laatste 5 maanden zijn we er drukker mee bezig geweest. Aanbetaling locatie, trouwjurk en trouwpak betaald, taart betaald, ringen gekocht en ook de bloemdecoratie al helemaal gekocht. En dan boem pats: corona.

‘Ach, zal wel gewoon een normaal virus zijn.’ ‘Mensen stellen zich aan.’ Huppakee Italië in lockdown, scholen en een hoop winkels dicht. Evenementen afgelast en ook bruiloften en begrafenissen. Mijn nuchtere gedachten over corona worden met de dag veranderd en niet in positieve zin.

Wat als?
Wat als onze trouwfotograaf uit België dadelijk niet meer Nederland in mag en we last minute iemand anders moeten zoeken. En geloof me dat als ik zeg dat de zoektocht naar een fotograaf, als je zelf fotograaf bent, toch wel een dingetje is.
Wat als een van onze familie of vrienden corona krijgt en niet naar de bruiloft kunnen komen? Of nog erger…overlijden.
Wat als wij corona krijgen en de hele bruiloft afgelast moet worden?
Wat als ze, net als in Italië zeggen dat bruiloften niet door mogen gaan?

Vragen, vragen, waar ik me helemaal niet mee bezig hield. Eigenlijk was ik heel relaxed over de bruiloft. Over de meeste dingen dacht ik ‘Oh, geen haast, dat komt wel’. Natuurlijk valt de bruiloft ook echt wel een jaartje uit te stellen, alleen maak ik me wel zorgen om mijn oma die heel oud is en die ik er toch wel heel erg graag bij wil hebben.
Fingers crossed dat het allemaal goed komt en maar hopen dat iedereen er snel van geneest.

Hoe denken jullie over corona?

2 reacties

  • Rachel Kromdijk

    Ik heb vanaf het begin gedacht, dit is geen normaal griepje. Wij nuchtere Nederlanders denken hier te makkelijk over.. maar ik hoop dat ze het snel onder controle hebben en hopen op een geneesmiddel. Ik begrijp je helemaal.. ik hoop dat het snel wordt opgelost.

    • Rachel

      Ja dat is het vaak wel echt. Nederlanders zijn soms veel te nuchter. Hopen inderdaad op een geneesmiddel! Of dat je dadelijk met het warme weer merkt dat het aantal besmettingen opeens heel erg terug trekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *